Kit bízzunk meg a karosszériavédő fólia telepítésével?

karosszéria védő fólia

Roppant jó a kérdés. Az a helyzet, hogy az XPEL karosszériavédő fólia forgalmazójaként igen sok szakemberrel találkozunk, akik karosszériavédő fólia telepítésével foglalkoznak. Miután nem csak forgalmazzuk, hanem applikáljuk is az általunk importált terméket, így nem csak a szakemberek, mondhatni kollégák visszajelzéseire tudunk támaszkodni, saját tapasztalataink is vannak.
És ezek a tapasztalatok nem csupán az XPEL karosszériavédő fólia tulajdonságaival, annak minőségével, tartósságával kapcsolatosak, hanem lehetőségünk van találkozni korábban telepített karosszériavédő fóliákkal is. Ez azért van, mert vannak olyan ügyfeleink, akik lecserélik a régi fóliát, és hozzánk jönnek az új karosszériavédő fólia telepítésére.
Ezekben az esetekben azért látunk „csodákat”! Részben a telepítés minőségét illetően, részeben a telepített fólia tartósságával kapcsolatban.
Nem az a célunk, hogy más műhelyek munkájának a minőségét bíráljuk, véleményezzük. Ez nem tisztünk, ezzel nem is kívánunk foglalkozni. Inkább azt szeretnénk bemutatni, hogy mi hogyan, milyen körülmények között végezzük a karosszériavédő fólia telepítését, és szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni a kiválasztással kapcsolatban, mielőtt megbíznak valakit ezzel a nem kifejezetten olcsó szolgáltatás elvégzésével.

Hogyan történik nálunk a karosszériavédő fólia telepítése?

Miután jó néhány éve foglalkozunk karosszériavédő fólia telepítésével, így ismerjük a fólia tulajdonságait, és mindazokat a buktatókat, amivel ezt a munkafolyamatot el lehet rontani. Ez alatt azt értjük, hogy sok esetben az ügyfél valószínűleg észre sem venné, de a telepítéskor egy kis porszem, egy szösz alákerült, és az már a mi szemünket zavarja.
Ezért például nagyon fontos a felület tökéletes előkészítése. Nem maradhat sehol kosz a falcokban, nyílásokban, hiszen a telepítéskor elég nagy mennyiségű folyadék – sampon, alkohol – kerül a felületre, és ha az nincs alaposan megtisztítva, az gondot okoz.

Pontosan ebből a szempontból lényeges, hogy a műhely, ahol a telepítést végzik, az legyen patyolattiszta, pormentes.

A másik, amit érdemes tudni, hogy egy télen-nyáron állandó hőmérséklet sokat segít a tökéletes eredmény elérésében. Valószínűleg egy hideg, fagyos műhelyben télen nem optimálisak a feltételek.
Az XPEL fóliák nagy előnye, hogy van kész szabásminta, így az esetek nagyobb részében elkerüljük a fényezett felületen történő vágást. A mi kezünk alól biztosan nem kerül ki olyan autó, amin vágásnyomok vannak.
Röviden ennyi, a tanácsunk pedig talán általános. Nézzék meg a cég referenciáit, menjenek el a műhelyükbe, nézzék meg a környezetet, mielőtt döntést hoznak!